Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós rakott palacsinta

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 vékony palacsinta
  • 15 dkg félzsíros tehéntúró
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 12 dkg darált dióbél
  • 8 dkg Rama
    margarin
  • 1 dl habtejszín
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg mazsola
  • 15 dkg sárgabarackíz
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj



  

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, majd összekeverjük 10 dkg porcukorral, 5 dkg olvasztott vajjal, két tojással, a tejszínnel és a reszelt citromhéjjal. Kivajazott tortaforma aljára palacsintát teszünk, rászórjuk a diót, majd sorban váltakoztatva túrókrém, barackíz, reszelt csokoládé kerül a rétegek közé, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Közben a palacsintákat olvasztott vajjal locsolgatjuk. A tejfölt összekeverjük két tojássárgájával és kevés cukorral, a torta tetejére simítjuk. Négy tojás fehérjéből és 12 dkg cukorból kemény habot készítünk, és bevonjuk vele a baracklekvárral megkent tortát. Visszarakjuk a sütőbe, és közepes hőmérsékleten tetejét aranysárgára sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!