Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrókrémes lángoló
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 10 darabhoz:
- 10 db palacsinta
- 30 dkg tehéntúró
- 5 dkg mazsola
- 1 dl rum
- 2 tojás
- 2,5 dl tejföl
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 4 dkg Rama margarin
- 0,2 dl tiszta szesz vagy 0,5 dl erős brandy
- porcukor
Elkészítés:
A rum felét kevés vízzel hígítjuk, és beleáztatjuk a mazsolát. Az egyik tojássárgáját habosra keverjük 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral, majd pár csepp citromlével és fél deci tejföllel. A túrót villával áttörjük, hozzátesszük a leszúrt mazsolát, a cukros tejfölös tojássárgáját, és alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Mindegyik palacsintát megtöltjük a fenti masszával, egyenként felcsavarjuk őket, majd vajjal kikent hőálló tálba tesszük. A megmaradt tojást habosra keverjük két evőkanál cukorral és a tejföllel, majd a palacsinták tetejére öntjük. Közepesen meleg sütőbe rakjuk, és pirosra sütjük. Kivesszük a sütőből, tetejét megszórjuk porcukorral, és meglocsoljuk a szesszel összekevert rummal. Meggyújtjuk, és lángolva tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!