Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrókrémes lángoló

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 10 darabhoz:
  • 10 db palacsinta
  • 30 dkg tehéntúró
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 dkg Rama
    margarin
  • 0,2 dl tiszta szesz vagy 0,5 dl erős brandy
  • porcukor



  

Elkészítés:

A rum felét kevés vízzel hígítjuk, és beleáztatjuk a mazsolát. Az egyik tojássárgáját habosra keverjük 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral, majd pár csepp citromlével és fél deci tejföllel. A túrót villával áttörjük, hozzátesszük a leszúrt mazsolát, a cukros tejfölös tojássárgáját, és alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Mindegyik palacsintát megtöltjük a fenti masszával, egyenként felcsavarjuk őket, majd vajjal kikent hőálló tálba tesszük. A megmaradt tojást habosra keverjük két evőkanál cukorral és a tejföllel, majd a palacsinták tetejére öntjük. Közepesen meleg sütőbe rakjuk, és pirosra sütjük. Kivesszük a sütőből, tetejét megszórjuk porcukorral, és meglocsoljuk a szesszel összekevert rummal. Meggyújtjuk, és lángolva tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!