Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rakott túrós-padlizsános csirke

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • padlizsán
  • 1,5 kg csirkehús
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 1 húsleveskocka



  

Elkészítés:

A padlizsánt meghámozzuk, hosszában ujjnyis szeltekre vágjuk, enyhén megsózzuk, majd fél órán át állni hagyjuk. Papírszalvétával leitatjuk róla a nedvességet, és az olajon megsütjük. Közben a csirkét négybe daraboljuk, megsózzuk, a vajon fehéredésig sütjük, majd a darabokat egy tűzálló tálban egymás mellé fektetjük. Beborítjuk a padlizsánszeletekkel, ráterítjük a szintén szeletekre vágott paradicsomot és zöldpaprikát. Egyenletesen elosztjuk rajta a juhtúrót, végül a felkarikázott vöröshagymát. A húsleveskockát feloldjuk 2 dl vízben, a csirkére locsoljuk, és a tálat befedjük alufóliával. Forró sütőbe tesszük, és mérsékelt tűznél 35 percig pároljuk. Ekkor levesszük róla az alufóliát, és zsírjára pirítjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!