Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rakott túrós-padlizsános csirke
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- padlizsán
- 1,5 kg csirkehús
- 15 dkg zöldpaprika
- 30 dkg paradicsom
- 20 dkg vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 5 dkg Rama margarin
- 1 húsleveskocka
- só
Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, hosszában ujjnyis szeltekre vágjuk, enyhén megsózzuk, majd fél órán át állni hagyjuk. Papírszalvétával leitatjuk róla a nedvességet, és az olajon megsütjük. Közben a csirkét négybe daraboljuk, megsózzuk, a vajon fehéredésig sütjük, majd a darabokat egy tűzálló tálban egymás mellé fektetjük. Beborítjuk a padlizsánszeletekkel, ráterítjük a szintén szeletekre vágott paradicsomot és zöldpaprikát. Egyenletesen elosztjuk rajta a juhtúrót, végül a felkarikázott vöröshagymát. A húsleveskockát feloldjuk 2 dl vízben, a csirkére locsoljuk, és a tálat befedjük alufóliával. Forró sütőbe tesszük, és mérsékelt tűznél 35 percig pároljuk. Ekkor levesszük róla az alufóliát, és zsírjára pirítjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!