Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sajtos-túrós hal a sütőből

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 15 dkg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 80 dkg fehér húsú tengeri hal
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 szem mag nélküli olajbogyó
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az olívaolajat elkeverjük négy evőkanál vízzel, beleszórjuk a hagymát, és közepes lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a felaprított petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és kis lángon öt percig pároljuk. Tűzálló tálba öntjük, rátesszük az egészben hagyott halat, megsózzuk, megborsozzuk, és szétterítjük rajta a tehéntúrót. Ráreszeljük az ementáli sajtot, és közepesen forró sütőben, 25 percig pároljuk. Mielőtt teljesen megsülne, beletesszük az olajbogyót, majd forrón tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!