Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós-kapros bárányragu

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 25 dkg rikotta
  • 1,5 kg báránycomb
  • 20 dkg fehérrépa
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 fej saláta
  • 2 dl olaj
  • 1 csokor kapor
  • 4 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 2 citrom
  • ételízesítő
  • szódabikarbóna
  • őrölt fehérbors
  • A tepsis burgonyához:
  • 1,5 kg burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • oregánó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 dl olaj
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A báránycombot kicsontozzuk, és a csontokat fazékba rakjuk. Beletesszük a megtisztított sárgarépát, fehérrépát, karalábét és zellergumót, sózzuk, borsozzuk, és alaplevet főzünk belőle. Közben a húst megmossuk, és nagyobb kockákra daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük, megfuttatjuk a felmelegített zsiradékon, és rászórjuk az apróra vágott kaprot. Rátesszük a húst, és folyamatosan kavargatjuk, amíg ki nem fehéredik. Felengedjük annyi alaplével, amennyi éppen ellepi, lefedjük, és takaréklángon, egy óra alatt puhára pároljuk. Közben a salátát leveleire együtt a puha húshoz keverjük. A tojások sárgáit simára dolgozzuk a liszttel és kevés vízzel, majd meglocsoljuk a két citrom kifacsart, leszűrt levével. A húshoz adjuk, egy-két perc alatt összeforraljuk, majd utólag is fűszerezünk sóval és fehér borssal. A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és oregánóval ízesítjük. Hozzátesszük a cikkekre szelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymákat, meglocsoljuk a citromlével és az olajjal, majd tepsibe terítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi a feléig ér, és sütőben, közepes lángon, egy óra alatt megpuhítjuk, majd zsírjára sütjük. Melegen kínáljuk a bárányragu mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!