Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túróbal bélelt borjúmáj

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre
  • 20 dkg rikotta
  • 10 dkg trappista sajt
  • 60 dkg borjúmáj
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 cl fehér borecet
  • 2 őrölt babérlevél
  • 1 dkg őrölt rozmaring
  • liszt
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A borjúmájat hat vastag szeletre vágjuk, és a közepén nyílást vágunk rá. A szeleteket megszórjuk sóval és őrölt borssal, majd megtöltjük, a rikotta túróval összekevert sajttal. A lisztet tányérba tesszük, és beleforgatjuk a májat. Az olajat felforrósítjuk, majd megsütjük rajta a szeleteket, mindkét oldalukról. Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A megmaradt lisztet beleszórjuk a visszamaradt zsiradékba, kissé megpirítjuk, rálocsoljuk az ecetet és kevés vizet, majd mártás sűrűségűre forraljuk. Babérlevéllel és rozmaringgal fűszerezzük, még egyszer összerotyogtatjuk, és a májra öntjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!