Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túróbal bélelt borjúmáj
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre
- 20 dkg rikotta
- 10 dkg trappista sajt
- 60 dkg borjúmáj
- 1 dl olívaolaj
- 3 cl fehér borecet
- 2 őrölt babérlevél
- 1 dkg őrölt rozmaring
- liszt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A borjúmájat hat vastag szeletre vágjuk, és a közepén nyílást vágunk rá. A szeleteket megszórjuk sóval és őrölt borssal, majd megtöltjük, a rikotta túróval összekevert sajttal. A lisztet tányérba tesszük, és beleforgatjuk a májat. Az olajat felforrósítjuk, majd megsütjük rajta a szeleteket, mindkét oldalukról. Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A megmaradt lisztet beleszórjuk a visszamaradt zsiradékba, kissé megpirítjuk, rálocsoljuk az ecetet és kevés vizet, majd mártás sűrűségűre forraljuk. Babérlevéllel és rozmaringgal fűszerezzük, még egyszer összerotyogtatjuk, és a májra öntjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!