Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zöldségleves túsó pirítóssal
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 10 dkg félzsíros tehéntúró
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 5 dkg zellergumó
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 kifli
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg fejes káposzta
- 5 dl csontié
- 0,5 dl olaj
- 5 dkg Rama margarin
- 1 csokor petrezselyemzöld
- késhegynyi csemege pirospaprika
- 5 dkg liszt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A sárgarépát, fehérrépát és zellergumót megtisztítjuk, majd a káposztával együtt metéltre vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fenti zöldségeket és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Kissé megpirítjuk, majd pépesített fokhagymával, pirosparikával, sóval és borssal fűszerezzük. Felengedjük a csontlével és fél liter vízzel, majd puhára pároljuk. A kiflit felkarikázzuk, és vajjal lekent sütőlemezen megpirítjuk. A levesből kivesszük a zöldségek felét, pépesítjük, és melegen tartjuk. A zöldségpürét és a túrót elosztjuk a kiflik tetején, mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal, vajat csöpögtetünk rá, és sütőben megpirítjuk. Tálaláskor melegen kínáljuk a leves mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!