Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zöldségleves túsó pirítóssal

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 10 dkg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zellergumó
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 kifli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg fejes káposzta
  • 5 dl csontié
  • 0,5 dl olaj
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • késhegynyi csemege pirospaprika
  • 5 dkg liszt
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A sárgarépát, fehérrépát és zellergumót megtisztítjuk, majd a káposztával együtt metéltre vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fenti zöldségeket és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Kissé megpirítjuk, majd pépesített fokhagymával, pirosparikával, sóval és borssal fűszerezzük. Felengedjük a csontlével és fél liter vízzel, majd puhára pároljuk. A kiflit felkarikázzuk, és vajjal lekent sütőlemezen megpirítjuk. A levesből kivesszük a zöldségek felét, pépesítjük, és melegen tartjuk. A zöldségpürét és a túrót elosztjuk a kiflik tetején, mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal, vajat csöpögtetünk rá, és sütőben megpirítjuk. Tálaláskor melegen kínáljuk a leves mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!