Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrós göngyölt hátszín
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 20 dkg félzsíros tehéntúró
- 80 dkg magas hátszín
- 20 dkg csiperkegomba
- 8 dkg vöröshagyma
- 50 dkg kelkáposzta
- 3 tojás
- 5 dkg zsír
- őrölt szerecsendió
- 3 dl burgundi
- 1 csokor petrezselyemzöld
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A húst nyolc egyforma szeletre vágjuk, és jól kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A tehéntúrót sóval, borssal, szerecsendióval és apróra vágott petrezselyemzöld felével fűszerezzük, majd összekeverjük a felvert tojással. A kelkáposztát leveleire szedjük, a zöldebbeket leforrázzuk enyhén sós vízzel. A megmosott csiperkegombát ledaráljuk, hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát, majd sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemzöld másik felével ízesítjük. A felmelegített zsíron gombapépet készítünk belőle. A hátszínszeleteket megkenjük gombapéppel, betakarjuk a kelkáposztalevelekkel, majd túrót halmozunk mindegyik közepébe. Begöngyöljük, hurokkötéssel bekötözzük, majd forró zsíron elősütjük. Felengedjük a vörösborral, és takaréklángon készre pároljuk. Ekkor kiemeljük belőle a töltött húsokat, és a visszamaradt pecsenyelevet mártás sűrűre főzzük. A húsokról levágjuk a zsineget, felszeleteljük, tálra rendezzük, és meglocsoljuk a mártással. Párolt brokkolival, vagy burgonyaropogóssal kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!