Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós göngyölt hátszín

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg félzsíros tehéntúró
  • 80 dkg magas hátszín
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 8 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 3 tojás
  • 5 dkg zsír
  • őrölt szerecsendió
  • 3 dl burgundi
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A húst nyolc egyforma szeletre vágjuk, és jól kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A tehéntúrót sóval, borssal, szerecsendióval és apróra vágott petrezselyemzöld felével fűszerezzük, majd összekeverjük a felvert tojással. A kelkáposztát leveleire szedjük, a zöldebbeket leforrázzuk enyhén sós vízzel. A megmosott csiperkegombát ledaráljuk, hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát, majd sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemzöld másik felével ízesítjük. A felmelegített zsíron gombapépet készítünk belőle. A hátszínszeleteket megkenjük gombapéppel, betakarjuk a kelkáposztalevelekkel, majd túrót halmozunk mindegyik közepébe. Begöngyöljük, hurokkötéssel bekötözzük, majd forró zsíron elősütjük. Felengedjük a vörösborral, és takaréklángon készre pároljuk. Ekkor kiemeljük belőle a töltött húsokat, és a visszamaradt pecsenyelevet mártás sűrűre főzzük. A húsokról levágjuk a zsineget, felszeleteljük, tálra rendezzük, és meglocsoljuk a mártással. Párolt brokkolival, vagy burgonyaropogóssal kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!