Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Juhtúrós karfiol tepsiben

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 50 dkg juhbíró
  • 1 nagyobb karfiol
  • 40 dkg pulykamellsonka
  • 4 dl joghurt
  • 1 mokkáskanál olívaolaj



  

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd forrásban lévő sós vízben megfőzzük, vigyázva, hogy a rózsák ne essenek szét. Ezután leszűrjük, és hagyjuk, hogy teljesen lecsöpögjön. Egy tepsit kikenünk az olívaolajjal, majd szétterítjük benne a karfiolt, és ha szükséges, megsózzuk. A sonkát apróra vágjuk, felengedjük a joghurttal, és jól összekeverjük. Egyenletesen elosztjuk a zöldségen, majd tetejére morzsoljuk a juhtúrót. Előmelegített sütőbe rakjuk, majd 220 °C-on megsütjük, míg teteje szép piros lesz.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!