Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Juhtúrós karfiol tepsiben
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 50 dkg juhbíró
- 1 nagyobb karfiol
- 40 dkg pulykamellsonka
- 4 dl joghurt
- 1 mokkáskanál olívaolaj
- só
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd forrásban lévő sós vízben megfőzzük, vigyázva, hogy a rózsák ne essenek szét. Ezután leszűrjük, és hagyjuk, hogy teljesen lecsöpögjön. Egy tepsit kikenünk az olívaolajjal, majd szétterítjük benne a karfiolt, és ha szükséges, megsózzuk. A sonkát apróra vágjuk, felengedjük a joghurttal, és jól összekeverjük. Egyenletesen elosztjuk a zöldségen, majd tetejére morzsoljuk a juhtúrót. Előmelegített sütőbe rakjuk, majd 220 °C-on megsütjük, míg teteje szép piros lesz.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!