Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rikottás fürjtojás csirkesaláta

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg rikotta
  • 10 dkg Pannónia sajt
  • 20 dkg levesben főtt csirkemell
  • 2 közepes fej saláta
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 2 közepes paradicsom
  • 10 dkg lilahagyma
  • 6 dkg tisztított mogyoró
  • 4 szem olajbogyó
  • 2 fürjtojás
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • fél csokor metélöhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál fokhagymaolaj
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál cukor
  • őrölt fehérbors



  

Elkészítés:

Az uborkát, a paradicsomot és a lilahagymát előkészítjük, majd vékonyan felkarikázzuk. A csirkemellet csíkokra szeljük, és összekeverjük a zöldségekkel. A megmosott és letisztított salátaleveleket a salátástálra rendezzük, majd közepébe halmozzuk a fenti húsos keveréket. Közben a fürjtojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és a sajttal együtt a tálra reszeljük. Rámorzsoljuk a rikottát, majd meglocsoljuk az olajból, szűrt citromléből, sóból, borsból, cukorból, fokhagymaolajból és finomra vágott petrezselyemzöldből készített öntettel. Tetejét meghintjük vágott mogyoróval, és a finomra vágott metélőhagymával.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!