Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rikottás fürjtojás csirkesaláta
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 20 dkg rikotta
- 10 dkg Pannónia sajt
- 20 dkg levesben főtt csirkemell
- 2 közepes fej saláta
- 10 dkg kígyóuborka
- 2 közepes paradicsom
- 10 dkg lilahagyma
- 6 dkg tisztított mogyoró
- 4 szem olajbogyó
- 2 fürjtojás
- fél csokor petrezselyemzöld
- fél csokor metélöhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál fokhagymaolaj
- 1 citrom
- 1 evőkanál cukor
- őrölt fehérbors
- só
Elkészítés:
Az uborkát, a paradicsomot és a lilahagymát előkészítjük, majd vékonyan felkarikázzuk. A csirkemellet csíkokra szeljük, és összekeverjük a zöldségekkel. A megmosott és letisztított salátaleveleket a salátástálra rendezzük, majd közepébe halmozzuk a fenti húsos keveréket. Közben a fürjtojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és a sajttal együtt a tálra reszeljük. Rámorzsoljuk a rikottát, majd meglocsoljuk az olajból, szűrt citromléből, sóból, borsból, cukorból, fokhagymaolajból és finomra vágott petrezselyemzöldből készített öntettel. Tetejét meghintjük vágott mogyoróval, és a finomra vágott metélőhagymával.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!