Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Flambírozott tőkehal
1x
1x
0.0x
Flambírozott tőkehal recept
Hozzávalók:
- 2 szelet, egyenként 200-250 g-os fekete tőkehal
- 25g liszt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál Pernod
- só és őrölt bors
Elkészítés:
1.A megsózott és megborsozott halat vastagon meglisztezzük. 2.Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a hal mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk benne. Közepes lángon további 3 percig sütjük a szeleteket. 3.A serpenyőből kivéve a halat egy tálra fektetjük, mindkét oldalát meglocsoljuk Pernod-val, és flambírozzuk (ügyelve arra, hogy az alkohol ne párologjon el teljesen). 4.Főtt újburgonyával és édesköménnyel, vagy más zöldséggel tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!