Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Flambírozott tőkehal

1x      1x   0.0x
Flambírozott tőkehal recept

Flambírozott tőkehal recept

Hozzávalók:

  • 2 szelet, egyenként 200-250 g-os fekete tőkehal
  • 25g liszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál Pernod
  • só és őrölt bors



  

Elkészítés:

1.A megsózott és megborsozott halat vastagon meglisztezzük. 2.Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a hal mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk benne. Közepes lángon további 3 percig sütjük a szeleteket. 3.A serpenyőből kivéve a halat egy tálra fektetjük, mindkét oldalát meglocsoljuk Pernod-val, és flambírozzuk (ügyelve arra, hogy az alkohol ne párologjon el teljesen). 4.Főtt újburgonyával és édesköménnyel, vagy más zöldséggel tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!