Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrós töltött szőlőlevél
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 50 dkg vöröshagyma
- 15 dkg rizs
- 20 dkg tehéntúró
- 10 dkg mazsola
- 2 dl olaj
- 10 szőlőlevél
- 1 citrom
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A megtisztított, apró kockára vágott hagymát 1 dl olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, felengedjük 3 dl vízzel, és beletesszük a mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, öt percig főzzük, és hozzákeverjük a túrót. A szőlőleveleket szűrőkanálba tesszük, és 3 percig forrásban levő vízben puhítjuk. Minden szőlőlevélbe kiskanálnyi tölteléket halmozunk, és lazán összecsavarjuk. Alacsony peremű lábasba sorjázzuk, meglocsoljuk a citrom levével, majd rálocsoljuk a maradék olajat, és 2 dl vizet. Tetejére nehezékül tányért teszünk, hogy a levelek ne nyíljanak szét. Takaréklángon egy órán át főzzük, és az edényben hagyjuk kihűlni. Hidegen joghurttal kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!