Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós töltött szőlőlevél

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg rizs
  • 20 dkg tehéntúró
  • 10 dkg mazsola
  • 2 dl olaj
  • 10 szőlőlevél
  • 1 citrom
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A megtisztított, apró kockára vágott hagymát 1 dl olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, felengedjük 3 dl vízzel, és beletesszük a mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, öt percig főzzük, és hozzákeverjük a túrót. A szőlőleveleket szűrőkanálba tesszük, és 3 percig forrásban levő vízben puhítjuk. Minden szőlőlevélbe kiskanálnyi tölteléket halmozunk, és lazán összecsavarjuk. Alacsony peremű lábasba sorjázzuk, meglocsoljuk a citrom levével, majd rálocsoljuk a maradék olajat, és 2 dl vizet. Tetejére nehezékül tányért teszünk, hogy a levelek ne nyíljanak szét. Takaréklángon egy órán át főzzük, és az edényben hagyjuk kihűlni. Hidegen joghurttal kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!