Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós kotlett vajas bundában

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 10 dkg félzsíros tehéntúró
  • 60 dkg csontozott rövidkaraj
  • fél csomag mirelit Rama
    margarinas tészta
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl vörösbor
  • 2 narancs
  • 1 evőkanál áfonyadzsem
  • 1 kiskanálnyi mustár
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A leveles tésztát egy óra hosszat szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd akkora lappá nyújtjuk, hogy nyolc nagyobb négyzetre vághassuk. A húsból, nyolc egyenlő szeletet vágunk, és kiklopfoljuk, Sózzuk, borsozzuk, a vaj felén mindkét oldalukat megsütjük, majd langyosra hűtjük. A maradék vajat egy másik edényben megolvasztjuk, és beletesszük a felszeletelt gombát. Megszórjuk sóval és borssal, majd addig pároljuk, amíg saját leve el nem fő. A tésztalapok egyik felére 1-1 hússzeletet fektetünk, erre párolt gombát és félzsíros tehéntúrót halmozunk. Ráhajtjuk a tészta másik felét úgy, hogy a széleit kissé megvizezzük és összenyomkodjuk. Sütőlemezen, erős tűznél aranysárgára sütjük. Közben a hús pecsenyelevében megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a vörösborral, és belereszeljük az egyik narancs héját. Belekeverjük a mustárt és az áfonyadzsemet, majd mártás sűrűségűre forraljuk. Levesszük a tűzről, és belecsavarjuk narancsok levét. Kis tálkákba szűrjük, és párolt rizzsel kínáljuk hús mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!