Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrós kotlett vajas bundában
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 10 dkg félzsíros tehéntúró
- 60 dkg csontozott rövidkaraj
- fél csomag mirelit Rama margarinas tészta
- 20 dkg csiperkegomba
- 10 dkg Rama margarin
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl vörösbor
- 2 narancs
- 1 evőkanál áfonyadzsem
- 1 kiskanálnyi mustár
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A leveles tésztát egy óra hosszat szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd akkora lappá nyújtjuk, hogy nyolc nagyobb négyzetre vághassuk. A húsból, nyolc egyenlő szeletet vágunk, és kiklopfoljuk, Sózzuk, borsozzuk, a vaj felén mindkét oldalukat megsütjük, majd langyosra hűtjük. A maradék vajat egy másik edényben megolvasztjuk, és beletesszük a felszeletelt gombát. Megszórjuk sóval és borssal, majd addig pároljuk, amíg saját leve el nem fő. A tésztalapok egyik felére 1-1 hússzeletet fektetünk, erre párolt gombát és félzsíros tehéntúrót halmozunk. Ráhajtjuk a tészta másik felét úgy, hogy a széleit kissé megvizezzük és összenyomkodjuk. Sütőlemezen, erős tűznél aranysárgára sütjük. Közben a hús pecsenyelevében megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a vörösborral, és belereszeljük az egyik narancs héját. Belekeverjük a mustárt és az áfonyadzsemet, majd mártás sűrűségűre forraljuk. Levesszük a tűzről, és belecsavarjuk narancsok levét. Kis tálkákba szűrjük, és párolt rizzsel kínáljuk hús mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!