Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Csirkepaprikás túrógombóccal
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 80 dkg csirkecomb
- 15 dkg vöröshagyma
- 1,5 dkg csemege pirospaprika
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 5 dkg zsír
- só
- A túrógombóchoz:
- 40 dkg túró
- 3 tojás
- 6 dkg zsír
- 12 dkg búzadara
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a felhevített zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük kevés vízzel, majd rövid ideig puhítjuk. A csirkecombokat megmossuk és a hagymás, paprikás lében húsz percig főzzük. Ekkor beletesszük a megtisztított és cikkekre vágott gombát, a kicsumázott és karikára szelt zöldpaprikát, a megmosott és cikkekre vágott paradicsomot, majd zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük. Puhára főzzük; közben, ha szükséges, az elpárolgott levet vízzel pótoljuk, majd meglocsoljuk tejföllel. Elkészítjük a gombócokat: a túrót szitán áttörjük, és összedolgozzuk a tojások sárgájával, a búzadarával, és kevés sóval. Lazán belekeverjük a felvert tojásfehérjét, és egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A masszából gombócokat formázunk, és enyhén sós, forrásban levő vízben kifőzzük. A zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk a felhevített zsíron, beleforgatjuk a leszűrt gombócokat, majd forrón kínáljuk a csirkepaprikás mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!