Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csirkepaprikás túrógombóccal

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 80 dkg csirkecomb
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1,5 dkg csemege pirospaprika
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 5 dkg zsír
  • A túrógombóchoz:
  • 40 dkg túró
  • 3 tojás
  • 6 dkg zsír
  • 12 dkg búzadara
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tejföl



  

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a felhevített zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük kevés vízzel, majd rövid ideig puhítjuk. A csirkecombokat megmossuk és a hagymás, paprikás lében húsz percig főzzük. Ekkor beletesszük a megtisztított és cikkekre vágott gombát, a kicsumázott és karikára szelt zöldpaprikát, a megmosott és cikkekre vágott paradicsomot, majd zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük. Puhára főzzük; közben, ha szükséges, az elpárolgott levet vízzel pótoljuk, majd meglocsoljuk tejföllel. Elkészítjük a gombócokat: a túrót szitán áttörjük, és összedolgozzuk a tojások sárgájával, a búzadarával, és kevés sóval. Lazán belekeverjük a felvert tojásfehérjét, és egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A masszából gombócokat formázunk, és enyhén sós, forrásban levő vízben kifőzzük. A zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk a felhevített zsíron, beleforgatjuk a leszűrt gombócokat, majd forrón kínáljuk a csirkepaprikás mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!