Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Juhtúrós rakott burgonya bárányhússal
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 20 dkg juhtúró
- 40 dkg darált bárányhús
- 1 kg burgonya
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 5 dkg Rama margarin
- 2 evőkanál olaj
- reszelt szerecsendió
- babérlevélpór
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a tört fokhagymával együtt megfuttatjuk a felhevített olajon. Beletesszük a bárányhúst majd paradicsompürével, babérlevéllel, sóval és borssal ízesítjük. Először saját levében, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, közben néha megkeverjük. Egy másik edényben a vajat megolvasztjuk, felengedjük kevés vízzel, és beletesszük a felkarikázott burgonyát. Megsózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és megfőzzük. Felét mélyebb tűzálló tálba terítjük, erre simítjuk a juhtúrót és a párolt húst, majd befedjük a maradék burgonyával. Meglocsoljuk 1,5 dl vízzel, lefedjük, és forró sütőben fél órán át sütjük. Levesszük a fedelét, és addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul. Öt percig hagyjuk hűlni, majd kockára vágjuk, és tányérokra osztjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!