Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Juhtúrós rakott burgonya bárányhússal

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg juhtúró
  • 40 dkg darált bárányhús
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 2 evőkanál olaj
  • reszelt szerecsendió
  • babérlevélpór
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a tört fokhagymával együtt megfuttatjuk a felhevített olajon. Beletesszük a bárányhúst majd paradicsompürével, babérlevéllel, sóval és borssal ízesítjük. Először saját levében, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, közben néha megkeverjük. Egy másik edényben a vajat megolvasztjuk, felengedjük kevés vízzel, és beletesszük a felkarikázott burgonyát. Megsózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és megfőzzük. Felét mélyebb tűzálló tálba terítjük, erre simítjuk a juhtúrót és a párolt húst, majd befedjük a maradék burgonyával. Meglocsoljuk 1,5 dl vízzel, lefedjük, és forró sütőben fél órán át sütjük. Levesszük a fedelét, és addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul. Öt percig hagyjuk hűlni, majd kockára vágjuk, és tányérokra osztjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!