Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rikottával töltött pecsenyegalamb
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 20 dkg rikotta túró
- 1,5 kg pecsenyegalamb
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 8 dkg Rama margarin
- 1 csokor petrezselyemzöld
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A vajat kikeverjük a tojássárgákkal, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemléket, a finomra aprított vöröshagymát és a rikottát. Apróra vágott, vajon megfuttatott petrezselyemzölddel ízesítjük, majd jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük, és az egészet nyomózsákba rakjuk. A galambot megmossuk, és mellrészén a bőrt fellazítjuk. A nyomózsákból a tölteléket egyenletesen a bőre alá nyomjuk, kézzel megformázzuk, majd lábait összekötjük. Tepsibe fektetjük, és meglocsoljuk zsírral. Közepes meleg sütőben pirosra sütjük, közben gyakran locsolgatjuk és forgatjuk. Párolt zöldségekkel kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!