Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rikottával töltött pecsenyegalamb

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg rikotta túró
  • 1,5 kg pecsenyegalamb
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 8 dkg Rama
    margarin
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A vajat kikeverjük a tojássárgákkal, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemléket, a finomra aprított vöröshagymát és a rikottát. Apróra vágott, vajon megfuttatott petrezselyemzölddel ízesítjük, majd jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük, és az egészet nyomózsákba rakjuk. A galambot megmossuk, és mellrészén a bőrt fellazítjuk. A nyomózsákból a tölteléket egyenletesen a bőre alá nyomjuk, kézzel megformázzuk, majd lábait összekötjük. Tepsibe fektetjük, és meglocsoljuk zsírral. Közepes meleg sütőben pirosra sütjük, közben gyakran locsolgatjuk és forgatjuk. Párolt zöldségekkel kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!