Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrós kenyértészta szalvétában
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg-hoz:
- 20 dkg tehéntúró
- 60 dkg liszt
- 5 dl tej
- 6 dkg Rama margarin
- 6 dkg zsír
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dkg élesztő
- 6 zsemle
- 3 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- őrölt fehérbors
- só
Elkészítés:
A lisztet, a túrót, a tejet, az élesztőt, a vajat, kevés sót és a tojások sárgáit összedolgozzuk, és közepesen kemény tésztát készítünk belőle. A finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük a felhevített zsíron, és meghintjük a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sóval és borssal fűszerezzük, a tésztához adjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. A zsemlét kis kockákra vágjuk, sütőben aranysárgára pirítjuk, majd lazán a megkelt tésztához keverjük. Zsírral megkent ruhaszalvétában vagy alufóliában rúd alakúra formáljuk, és zsineggel több helyen átkötjük. Forrásban levő sós vízben, takaréklángon húsz percig főzzük, majd levesszük róla a szalvétát, és felszeleteljük. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, majd krémmártással készült ételekhez kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!