Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós kenyértészta szalvétában

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg-hoz:
  • 20 dkg tehéntúró
  • 60 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 6 dkg Rama
    margarin
  • 6 dkg zsír
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dkg élesztő
  • 6 zsemle
  • 3 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehérbors



  

Elkészítés:

A lisztet, a túrót, a tejet, az élesztőt, a vajat, kevés sót és a tojások sárgáit összedolgozzuk, és közepesen kemény tésztát készítünk belőle. A finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük a felhevített zsíron, és meghintjük a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sóval és borssal fűszerezzük, a tésztához adjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. A zsemlét kis kockákra vágjuk, sütőben aranysárgára pirítjuk, majd lazán a megkelt tésztához keverjük. Zsírral megkent ruhaszalvétában vagy alufóliában rúd alakúra formáljuk, és zsineggel több helyen átkötjük. Forrásban levő sós vízben, takaréklángon húsz percig főzzük, majd levesszük róla a szalvétát, és felszeleteljük. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, majd krémmártással készült ételekhez kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!