Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Birkacomb juhtúrós papírhüvelyben

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg juhtúró
  • 1,4 kg bőrös birkacomb
  • 1,2 kg burgonya
  • 15 dkg vöröshagyma
  • olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél csokor kapor
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • oregánó
  • 3 evőkanál mustár
  • fél citrom leve
  • 3 dl száraz fehérbor
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A birkacombot megmossuk, besózzuk, bőrét bevagdossuk, és megtűzdeljük fokhagymagerezdekkel. Elkészítjük a mártást: az áttört juhtúrót elkeverjük a reszelt vöröshagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel és kaporral, az oregánóval, a mustárral, az őrölt borssal, a citromlével, kevés sóval és annyi olajjal, hogy kenhető legyen, majd felengedjük a száraz fehérborral. A húst olajjal kikent tepsibe fektetjük, bekenjük a fűszerkrémmel, és fóliával légmentesen befedjük. Két órán át sütjük, és mielőtt teljesen elkészülne, melléterítjük a felkarikázott burgonyát. Amikor minden megpuhult, levesszük róla a fóliát, és tetejét tíz perc alatt ropogósra pirítjuk. Forrón tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!