Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Birkacomb juhtúrós papírhüvelyben
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 20 dkg juhtúró
- 1,4 kg bőrös birkacomb
- 1,2 kg burgonya
- 15 dkg vöröshagyma
- olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- fél csokor kapor
- fél csokor petrezselyemzöld
- oregánó
- 3 evőkanál mustár
- fél citrom leve
- 3 dl száraz fehérbor
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A birkacombot megmossuk, besózzuk, bőrét bevagdossuk, és megtűzdeljük fokhagymagerezdekkel. Elkészítjük a mártást: az áttört juhtúrót elkeverjük a reszelt vöröshagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel és kaporral, az oregánóval, a mustárral, az őrölt borssal, a citromlével, kevés sóval és annyi olajjal, hogy kenhető legyen, majd felengedjük a száraz fehérborral. A húst olajjal kikent tepsibe fektetjük, bekenjük a fűszerkrémmel, és fóliával légmentesen befedjük. Két órán át sütjük, és mielőtt teljesen elkészülne, melléterítjük a felkarikázott burgonyát. Amikor minden megpuhult, levesszük róla a fóliát, és tetejét tíz perc alatt ropogósra pirítjuk. Forrón tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!