Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zöldséges csirke fehérboros mártásban
2x
2x
0.0x
Zöldséges csirke fehérboros mártásban recept
Hozzávalók:
- 1 körülbelül 800 g-os csirke 4 részre vágva
- fél pohár száraz fehérbor
- fél pohár száraz sherry
- 2 megtisztított mogyoróhagyma
- 100 g megmosott és megtisztított sárgarépa
- 100 g megmosott és felvágott gomba
- 1 tyúkhúsleveskocka, 1 csésze forró vízben feloldva
- 50 g spárgabefőtt
- 50 g konzerv cukorborsó
- 1 evőkanál liszt
- 20g Rama margarin
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 babérlevél
- só és őrölt bors
Elkészítés:
1.Az olívaolajat mély edényben felforrósítjuk. A csirkéről lehúzzuk a bőrét, megsózzuk és megborsozzuk. Folytonos keverés rnellett 15 percig sütjük a csirkét az olívaolajban. Lassú tűzön melegen tartjuk. 2.Egy edényben felforraljuk a bort, és kb. 5 percen át a felét elfőzzük. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát, a sherryt, a babérlevelet, és 2 percig főzzük. Beletesszük a karikákra vágott sárgarépát, a gombát, a tyúkhúslevesalapot és a csirkedarabokat. Sózzuk és borsozzuk. 3.Újból felforraljuk, és 30 percig lassú tűzön gyöngyözve főzzük. A főzés befejezése előtt 5 perccel hozzáadjuk a cukorborsót és a spárgát. 4.A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Az így készült vajas rántást hozzákeverjük a rnártáshoz, és 3 percig folytonos kevergetés közben főzzük, amíg besűrűsödik. A babérlevelet kivesszük az edényből, és rizzsel vagy burgonyával körítve azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!