Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zöldséges csirke fehérboros mártásban

2x      2x   0.0x
Zöldséges csirke fehérboros mártásban recept

Zöldséges csirke fehérboros mártásban recept

Hozzávalók:

  • 1 körülbelül 800 g-os csirke 4 részre vágva
  • fél pohár száraz fehérbor
  • fél pohár száraz sherry
  • 2 megtisztított mogyoróhagyma
  • 100 g megmosott és megtisztított sárgarépa
  • 100 g megmosott és felvágott gomba
  • 1 tyúkhúsleveskocka, 1 csésze forró vízben feloldva
  • 50 g spárgabefőtt
  • 50 g konzerv cukorborsó
  • 1 evőkanál liszt
  • 20g Rama
    margarin
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • só és őrölt bors



  

Elkészítés:

1.Az olívaolajat mély edényben felforrósítjuk. A csirkéről lehúzzuk a bőrét, megsózzuk és megborsozzuk. Folytonos keverés rnellett 15 percig sütjük a csirkét az olívaolajban. Lassú tűzön melegen tartjuk. 2.Egy edényben felforraljuk a bort, és kb. 5 percen át a felét elfőzzük. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát, a sherryt, a babérlevelet, és 2 percig főzzük. Beletesszük a karikákra vágott sárgarépát, a gombát, a tyúkhúslevesalapot és a csirkedarabokat. Sózzuk és borsozzuk. 3.Újból felforraljuk, és 30 percig lassú tűzön gyöngyözve főzzük. A főzés befejezése előtt 5 perccel hozzáadjuk a cukorborsót és a spárgát. 4.A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Az így készült vajas rántást hozzákeverjük a rnártáshoz, és 3 percig folytonos kevergetés közben főzzük, amíg besűrűsödik. A babérlevelet kivesszük az edényből, és rizzsel vagy burgonyával körítve azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!