Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Fóti túrós hústekercs

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 10 dkg tehéntúró
  • 10 dkg juhtúró
  • 60 dkg sertésdió vagy felsál
  • 4 nagyobb körte
  • 2 dl olaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl erőleves
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dkg liszt
  • pirospaprika
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával. A körtét megtisztítjuk, magházát kivágjuk, felszeleteljük, majd hozzáadjuk az előzőleg összevegyített túrókhoz. A keverékkel megtöltjük a hússzeleteket, feltekerjük, és spárgával megkötözzük. Olajban elősütjük, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, és meglocsoljuk 1 dl fehérborral. Vizet öntünk alá, fedő alatt 90 percig pároljuk, közben vízzel pótoljuk a párolólevet. A tejfölt, a maradék bort, az erőlevest és a lisztet csomómentesre dolgozzuk, a pecsenyeléhez öntjük, és összeforraljuk. Kiemeljük belőle a hústekercseket, a mártást szitán átpasszírozzuk, összerotyogtatjuk, és a tálra rendezett húsra öntjük. Burgonyaropogóssal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!