Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Fóti túrós hústekercs
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 10 dkg tehéntúró
- 10 dkg juhtúró
- 60 dkg sertésdió vagy felsál
- 4 nagyobb körte
- 2 dl olaj
- 2 dl fehérbor
- 2 dl erőleves
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dkg liszt
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával. A körtét megtisztítjuk, magházát kivágjuk, felszeleteljük, majd hozzáadjuk az előzőleg összevegyített túrókhoz. A keverékkel megtöltjük a hússzeleteket, feltekerjük, és spárgával megkötözzük. Olajban elősütjük, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, és meglocsoljuk 1 dl fehérborral. Vizet öntünk alá, fedő alatt 90 percig pároljuk, közben vízzel pótoljuk a párolólevet. A tejfölt, a maradék bort, az erőlevest és a lisztet csomómentesre dolgozzuk, a pecsenyeléhez öntjük, és összeforraljuk. Kiemeljük belőle a hústekercseket, a mártást szitán átpasszírozzuk, összerotyogtatjuk, és a tálra rendezett húsra öntjük. Burgonyaropogóssal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!