Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsos-túrós táska
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 20 dkg tehéntúró
- 35 dkg Karaván sajt
- 40 dkg sovány sertés- vagy borjúhús
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 0,5 dl tejföl
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor kapor
- örölt bors
- só
Elkészítés:
A húst finomra daráljuk, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt és a finomra vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, és négyfelé osztjuk. Mindegyik közepébe mélyedést nyomunk, és olajjal lekent sütőlemezre rakjuk. Tetejét megkenjük forró olajjal, majd erős tűznél, majdnem készre sütjük. Közben az áttört tehéntúrót összedolgozzuk a reszelt sajt felével, két tojássárgájával és a zsemlemorzsával. Megsózzuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott metélőhagymát, petrezselyemzöldet és kaprot. Végül lazán belekeverjük a két tojás kemény habbá vert fehérjét. A keveréket púpozva betöltjük a majdnem kisült kosárkák üregébe, és a forró sütőben 5-8 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, majd melegen megszórjuk reszelt sajttal. Burgonyapüré vagy főzelékek mellé tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!