Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsos-túrós táska

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg tehéntúró
  • 35 dkg Karaván sajt
  • 40 dkg sovány sertés- vagy borjúhús
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 0,5 dl tejföl
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor
  • örölt bors



  

Elkészítés:

A húst finomra daráljuk, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt és a finomra vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, és négyfelé osztjuk. Mindegyik közepébe mélyedést nyomunk, és olajjal lekent sütőlemezre rakjuk. Tetejét megkenjük forró olajjal, majd erős tűznél, majdnem készre sütjük. Közben az áttört tehéntúrót összedolgozzuk a reszelt sajt felével, két tojássárgájával és a zsemlemorzsával. Megsózzuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott metélőhagymát, petrezselyemzöldet és kaprot. Végül lazán belekeverjük a két tojás kemény habbá vert fehérjét. A keveréket púpozva betöltjük a majdnem kisült kosárkák üregébe, és a forró sütőben 5-8 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, majd melegen megszórjuk reszelt sajttal. Burgonyapüré vagy főzelékek mellé tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!