Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Füstis-tormás sonkatekercs

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 30 dkg túró
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 40 dkg sovány sonka
  • 1 mokkáskanál friss torma
  • 1 citrom szűrt leve
  • 1 dl besamelmártás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt köménymag
  • frissen őrölt bors



  

Elkészítés:

A túrót szőrszitán átpasszírozzuk, a tormát lereszeljük, és leforrázva, kihűtve összekeverjük a kemény besamelmártással. Finomra vágott petrezselyemzölddel, őrölt köménnyel, citromlével, sóval és borssal ízesítjük, majd kézi mixerrel pürésítjük. Keverés közben beleszórjuk a lereszelt sajtot, majd a masszát a vékonyra vágott sonkaszeletekbe töltjük, és felcsavarjuk. Tálalhatjuk szárnyassaláta-alapon, franciasalátán, vagy megvajazott bama kenyérszeleteken is. Díszíthetjük salátalevelekkel és paradicsomkarikákkal, vagy fényezhetjük aszpikkal.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!