Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Füstis-tormás sonkatekercs
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 30 dkg túró
- 20 dkg füstölt sajt
- 40 dkg sovány sonka
- 1 mokkáskanál friss torma
- 1 citrom szűrt leve
- 1 dl besamelmártás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- őrölt köménymag
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés:
A túrót szőrszitán átpasszírozzuk, a tormát lereszeljük, és leforrázva, kihűtve összekeverjük a kemény besamelmártással. Finomra vágott petrezselyemzölddel, őrölt köménnyel, citromlével, sóval és borssal ízesítjük, majd kézi mixerrel pürésítjük. Keverés közben beleszórjuk a lereszelt sajtot, majd a masszát a vékonyra vágott sonkaszeletekbe töltjük, és felcsavarjuk. Tálalhatjuk szárnyassaláta-alapon, franciasalátán, vagy megvajazott bama kenyérszeleteken is. Díszíthetjük salátalevelekkel és paradicsomkarikákkal, vagy fényezhetjük aszpikkal.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!