Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrós pogácsatésztában sült szűzpecsenye
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- A tésztához:
- 12,5 dkg liszt
- 6 dkg teaRama margarin
- 20 dkg félzsíros tehéntúró
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- őrölt bors
- reszelt szerecsendió
- só
- A töltelékhez:
- 10 dkg csiperkegomba
- 10 dkg séd-brie
- 60 dkg csontozott sertéskaraj
- őrölt bors
- 1 dl olaj
- 8 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só
- A mártáshoz:
- 5 dkg teaRama margarin
- 5 dkg finomliszt
- 1 dl tejszín
- 2 dl tej
- 5 dkg dióbél
- 2 cl diólikőr
- só
Elkészítés:
A tésztához való lisztet elmorzsoljuk a vajjal, és hozzáadjuk a tehéntúró felét, egy egész tojást és az egyik sárgáját. Sóval, őrölt borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Hideg helyre rakjuk, egy órán át pihentetjük, közben kétszer átnyújtva meghajtogatjuk. Elkészítjük a tölteléket: a vékony szeletekre vágott sertéskarajt megszórjuk sóval és borssal, majd kevés olajon hirtelen átsütjük. A finomra aprított vöröshagymát, megpirítjuk kevés forró vajon, rádobjuk az apróra szeletelt gombát, megsózzuk, és zúzott fokhagymával ízesítjük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojást. A pihentetett pogácsatésztát kissé nagyobbra nyújtjuk, mint a hústöltelék mérete, rátesszük a gombakrémmel megkent elősütött húst, beborítjuk a szeletekre vágott séd-brie sajttal, majd belecsavarjuk a tésztába. Mindkét végét aláhajtjuk, majd tetejére rácsokat teszünk a visszahagyott tésztamaradékból. Megkenjük a megmaradt túró, és tojássárgája keverékével. Előmelegített sütőben 180-190 °C-on, bő 40 percig sütjük. Elkészítjük a mártást: a lisztet zsemleszínűre pirítjuk a vajon, megszórjuk a durvára őrölt dióval, felengedjük a tejjel és tejszínnel, megsózzuk, és diólikőrrel ízesítjük. Tálaláskor a felszeletelt, forró szűzpecsenye mellé öntjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!