Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós gombafejek sajtos morzsában

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 10 dkg tehéntúró
  • 15 dkg trappista sajt
  • 4 adag majonézmártás
  • személyenként 8 gombafej
  • 4 tojás
  • 0,5 dl 5%-os ételecet
  • 1 csokor kapor
  • 8 dkg finomliszt
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • őrölt gyömbér



  

Elkészítés:

A gombafejeket enyhén ecetes, forró vízben leforrázzuk, majd szitára téve lecsöpögtetjük. Az áttört túrót simára dolgozzuk két tojással, a finomra vágott kapor felével és kevés sóval. A masszával megtöltjük a gombafejek belsejét, majd kettesével összeragasztjuk. Lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajttal összekevert szemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük. A tejfölt és a majonézt tálkába rakjuk, majd kikavarjuk a maradék finomra aprított kaporral és a gyömbérrel. Rizskörettel kínáljuk a meleg gomba mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!