Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrós gombafejek sajtos morzsában
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 10 dkg tehéntúró
- 15 dkg trappista sajt
- 4 adag majonézmártás
- személyenként 8 gombafej
- 4 tojás
- 0,5 dl 5%-os ételecet
- 1 csokor kapor
- 8 dkg finomliszt
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl olaj
- 3 evőkanál tejföl
- őrölt gyömbér
- só
Elkészítés:
A gombafejeket enyhén ecetes, forró vízben leforrázzuk, majd szitára téve lecsöpögtetjük. Az áttört túrót simára dolgozzuk két tojással, a finomra vágott kapor felével és kevés sóval. A masszával megtöltjük a gombafejek belsejét, majd kettesével összeragasztjuk. Lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajttal összekevert szemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük. A tejfölt és a majonézt tálkába rakjuk, majd kikavarjuk a maradék finomra aprított kaporral és a gyömbérrel. Rizskörettel kínáljuk a meleg gomba mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!