Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kalapos gomba
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 15 dkg tehéntúró
- 20 dkg Hóvirág sajt
- személyenként 8 gomba
- 6 tojás
- 8 dkg teaRama margarin
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 dkg liszt
- 0,5 dl tejszín
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A gomba szárát kitörjük, felaprítjuk, és a reszelt hagymával együtt vajon megfuttatjuk. Zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, majd addig pároljuk, amíg leve el nem fő. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és a liszttel, meglocsoljuk a tejszínnel, majd addig forraljuk, míg az edény falától el nem válik. Levesszük a tűzről, teljesen kihűtjük, majd pépesre dolgozzuk az áttört túróval és a tojással. A gombakalapokat vajjal kikent tűzálló tálba sorjázzuk, és mindegyiket megtöltjük a fenti masszával. Megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben pirosra sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!