Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kalapos gomba

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 15 dkg tehéntúró
  • 20 dkg Hóvirág sajt
  • személyenként 8 gomba
  • 6 tojás
  • 8 dkg teaRama
    margarin
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 dkg liszt
  • 0,5 dl tejszín
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A gomba szárát kitörjük, felaprítjuk, és a reszelt hagymával együtt vajon megfuttatjuk. Zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, majd addig pároljuk, amíg leve el nem fő. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és a liszttel, meglocsoljuk a tejszínnel, majd addig forraljuk, míg az edény falától el nem válik. Levesszük a tűzről, teljesen kihűtjük, majd pépesre dolgozzuk az áttört túróval és a tojással. A gombakalapokat vajjal kikent tűzálló tálba sorjázzuk, és mindegyiket megtöltjük a fenti masszával. Megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben pirosra sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!