Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rikottás patisszon a sütőből
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 20 dkg rikotta
- 8 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg rizs
- 15 dkg gomba
- 40 dkg patisszon
- 20 dkg paradicsom
- 1 csokor kapor
- 1 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 3 dkg ételízesítő
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A patisszont megmossuk, lehámozzuk, magját kikaparjuk, és húsát vékony, hosszú metéltre vágjuk. A gombát és a paradicsomot szintén csíkokra szeljük, és a patisszonnal együtt tálba tesszük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a rikottát, a tejfölt, az olajat, és a borban megáztatott ételízesítőt. Sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott kaporral fűszerezzük. Lazán összekeverjük, és kikent tepsibe rakjuk. Rászórjuk a rizst, lefedjük, és forró sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Tűzforrón, reszelt sajttal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!