Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rikottás patisszon a sütőből

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg rikotta
  • 8 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg rizs
  • 15 dkg gomba
  • 40 dkg patisszon
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 csokor kapor
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 dkg ételízesítő
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A patisszont megmossuk, lehámozzuk, magját kikaparjuk, és húsát vékony, hosszú metéltre vágjuk. A gombát és a paradicsomot szintén csíkokra szeljük, és a patisszonnal együtt tálba tesszük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a rikottát, a tejfölt, az olajat, és a borban megáztatott ételízesítőt. Sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott kaporral fűszerezzük. Lazán összekeverjük, és kikent tepsibe rakjuk. Rászórjuk a rizst, lefedjük, és forró sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Tűzforrón, reszelt sajttal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!