Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pazar ízű grillcsirke

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 10 dkg juhtúró
  • 80 dkg-os grillcsirke
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 szem egész bors
  • 3 szerecsendió virág
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, és kettévágjuk. Leitatjuk róla a nedvességet, és megtűzdeljük vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával. Egy lábast kibélelünk vékony szalonnaszeletekkel, megrakjuk a felkarikázott vöröshagymával, majd beletesszük a csirkét, tűzdelt oldalával felfelé. A tejfölt és a juhtúrót meglocsoljuk a borral, szerecsendió virággal, borssal, és szükség esetén sóval ízesítjük, majd jól összedolgozzuk. A masszát a csirkére kenjük, majd megszórjuk zsemlemorzsával és vajdarabkákkal. Közepesen forró sütőben aranysárgára sütjük, majd burgonyapürével tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!