Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós gombás sajtfelfújt

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 25 dkg natúr krémtúró
  • 20 dkg eidami sajt
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 6 tojásfehérje
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 10 dkg mandula
  • 1 citrom
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • csemege pirospaprika
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A krémtúrót és a reszelt eidami sajtot simára dolgozzuk a citrom reszelt héjával, a pirospaprikával, a borssal és a sóval. A gombát apróra vágjuk, kevés vajon megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a gombával együtt a fűszeres sajthoz keverjük. Vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt formába tesszük, és tetejét elosztjuk a vajdarabkákat. Előmelegített sütőben 180-200 °C-on, készre sütjük. Ekkor megszórjuk a pörkölt, felaprított mandulával, és pirosra sütjük. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!