Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Illatos túrós töltött báránycomb

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg félzsíros tehéntúró
  • 80 dkg báránycomb
  • 10 dkg sertés apróhús
  • 8 dkg kenyérszalonna
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 2 dl illatos száraz fehérbor
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bazsalikom
  • tárkony
  • ürömfű
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A báránycombot kicsontozzuk, és hideg vízben alaposan megmossuk. Szárazra töröljük, és kívül-belül bedörzsöljük sóval. Az apróhúst és a tejben áztatott, kicsavart zsemlét ledaráljuk. Keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a felkockázott, kiolvasztott szalonnát, a félzsíros tehéntúrót, az olajon pirított finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és a tojást. Megsózzuk, borssal, tárkonnyal, ürömfűvel, és bazsalikommal fűszerezzük, majd összekeverjük. Megtöltjük vele a combot, felcsavarjuk, és spárgával erősen megkötözzük. Tepsibe rakjuk, mellétesszük a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát, majd meglocsoljuk az olajjal és a borral. Sütőben készre sütjük, közben saját zsírjával gyakran locsolgatjuk. Tálaláskor levesszük róla a spárgát, felszeleteljük, és rálocsoljuk a visszamaradt pecsenyelevet és meglocsoljuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Burgonyagombóccal kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!