Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Illatos túrós töltött báránycomb
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 20 dkg félzsíros tehéntúró
- 80 dkg báránycomb
- 10 dkg sertés apróhús
- 8 dkg kenyérszalonna
- 1 zsemle
- 1 tojás
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 2 dl illatos száraz fehérbor
- fél csokor petrezselyemzöld
- őrölt bazsalikom
- tárkony
- ürömfű
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A báránycombot kicsontozzuk, és hideg vízben alaposan megmossuk. Szárazra töröljük, és kívül-belül bedörzsöljük sóval. Az apróhúst és a tejben áztatott, kicsavart zsemlét ledaráljuk. Keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a felkockázott, kiolvasztott szalonnát, a félzsíros tehéntúrót, az olajon pirított finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és a tojást. Megsózzuk, borssal, tárkonnyal, ürömfűvel, és bazsalikommal fűszerezzük, majd összekeverjük. Megtöltjük vele a combot, felcsavarjuk, és spárgával erősen megkötözzük. Tepsibe rakjuk, mellétesszük a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát, majd meglocsoljuk az olajjal és a borral. Sütőben készre sütjük, közben saját zsírjával gyakran locsolgatjuk. Tálaláskor levesszük róla a spárgát, felszeleteljük, és rálocsoljuk a visszamaradt pecsenyelevet és meglocsoljuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Burgonyagombóccal kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!