Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Krémtúrós fogas csőben

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg natúr krémtúró
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • 60 dkg fogasszelet (színhús)
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A fogast négy egyenlő nagyságú szeletre vágjuk, megsózzuk, és kivajazott edénybe rakjuk. Felengedjük halcsontokból főzött halléval és a borral, lefedjük megvajazott zsírpapírral, és sütőbe téve puhára pároljuk. Kivesszük a sütőből, szűrőkanállal kiemeljük a levéből, majd szitába rakjuk, hogy lecsöpögjön. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd megfuttatjuk az 5 dkg vajon. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát, átpirítjuk, és megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a hal visszamaradt főzőlevével. Néha megkavarjuk, és addig forraljuk, amíg leve el nem fő. Egy evőkanálnyi vajat megolvasztunk, fél percig pirítjuk rajta a lisztet, majd rátesszük a tejszínt és a tejet. Közepesen sűrű mártást készítünk belőle, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojássárgáját és a krémtúrót. Tűzálló tálat kikenünk vajjal, öntünk bele kevés mártást, megszórjuk a pirított gombával, és rátesszük a halat. Bevonjuk a mártással, megszórjuk reszelt sajttal, tetejére vajat morzsolunk, és sütőben aranysárgára sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!