Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Krémtúrós fogas csőben
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 20 dkg natúr krémtúró
- 20 dkg Rama margarin
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- 60 dkg fogasszelet (színhús)
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 evőkanál liszt
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- fél csokor petrezselyemzöld
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A fogast négy egyenlő nagyságú szeletre vágjuk, megsózzuk, és kivajazott edénybe rakjuk. Felengedjük halcsontokból főzött halléval és a borral, lefedjük megvajazott zsírpapírral, és sütőbe téve puhára pároljuk. Kivesszük a sütőből, szűrőkanállal kiemeljük a levéből, majd szitába rakjuk, hogy lecsöpögjön. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd megfuttatjuk az 5 dkg vajon. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát, átpirítjuk, és megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a hal visszamaradt főzőlevével. Néha megkavarjuk, és addig forraljuk, amíg leve el nem fő. Egy evőkanálnyi vajat megolvasztunk, fél percig pirítjuk rajta a lisztet, majd rátesszük a tejszínt és a tejet. Közepesen sűrű mártást készítünk belőle, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojássárgáját és a krémtúrót. Tűzálló tálat kikenünk vajjal, öntünk bele kevés mártást, megszórjuk a pirított gombával, és rátesszük a halat. Bevonjuk a mártással, megszórjuk reszelt sajttal, tetejére vajat morzsolunk, és sütőben aranysárgára sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!