Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Báránypörkölt túrós puliszkával
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 10 dkg juhtúró
- 80 dkg bárányhús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg kukoricaliszt
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 dl vörösbor
- 3 dkg zsír
- só
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, majd zsírján megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük a borral, majd beletesszük a megtisztított, felkockázott húst. Megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben, ha szükséges, a főzőlevet vízzel pótoljuk, úgy, hogy mire megfő, ne legyen rajta sok lé. Elkészítjük a puliszkát: a kukoricalisztet forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, közben folyamatosan kavargatjuk addig, amíg teljesen be nem sűrűsödik. A puliszkát zsírozott konyhakendőre simítjuk, vastagon beterítjük juhtúróval, és a piskótával hasonlatos módon felcsavarjuk. Kifeszített cérnával szeletekre vágjuk, tányérokba osztjuk, és báránypörkölttel körítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!