Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Báránypörkölt túrós puliszkával

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 10 dkg juhtúró
  • 80 dkg bárányhús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 3 dkg zsír



  

Elkészítés:

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, majd zsírján megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük a borral, majd beletesszük a megtisztított, felkockázott húst. Megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben, ha szükséges, a főzőlevet vízzel pótoljuk, úgy, hogy mire megfő, ne legyen rajta sok lé. Elkészítjük a puliszkát: a kukoricalisztet forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, közben folyamatosan kavargatjuk addig, amíg teljesen be nem sűrűsödik. A puliszkát zsírozott konyhakendőre simítjuk, vastagon beterítjük juhtúróval, és a piskótával hasonlatos módon felcsavarjuk. Kifeszített cérnával szeletekre vágjuk, tányérokba osztjuk, és báránypörkölttel körítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!