Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rikottás boros piskóta

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 tortához:
  • 20 dkg rikotta túró
  • 6 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 7 dkg rétesliszt
  • 14 dkg porcukor
  • 2 dl édes fehérbor
  • 4 evőkanál gyümölcsíz
  • 2 dkg búzadara
  • fél citrom
  • 2 dkg Rama
    margarin



  

Elkészítés:

Hat tojás sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Apránként beleszórjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, majd közepes tűznél megsütjük. Még melegen deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk. Az egyik lapot vékonyan megkenjük gyümölcsízzel, egyenletesen szétosztjuk rajta a rikottát, és megszórjuk a búzadarával. Ráborítjuk a másik lapot, kockára vágjuk, és lapos tűzálló tálra tesszük. A bort kikeverjük a két tojássárgájával, és meglocsoljuk vele a tésztakockákat. Újból megkenjük gyümölcsízzel, visszatesszük a meleg sütőbe, majd tetejét megszárítjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!