Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rikottás boros piskóta
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 tortához:
- 20 dkg rikotta túró
- 6 tojás
- 2 tojássárgája
- 7 dkg rétesliszt
- 14 dkg porcukor
- 2 dl édes fehérbor
- 4 evőkanál gyümölcsíz
- 2 dkg búzadara
- fél citrom
- 2 dkg Rama margarin
Elkészítés:
Hat tojás sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Apránként beleszórjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, majd közepes tűznél megsütjük. Még melegen deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk. Az egyik lapot vékonyan megkenjük gyümölcsízzel, egyenletesen szétosztjuk rajta a rikottát, és megszórjuk a búzadarával. Ráborítjuk a másik lapot, kockára vágjuk, és lapos tűzálló tálra tesszük. A bort kikeverjük a két tojássárgájával, és meglocsoljuk vele a tésztakockákat. Újból megkenjük gyümölcsízzel, visszatesszük a meleg sütőbe, majd tetejét megszárítjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!