Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sertésszelet mustármártásban
3x
1x
0.0x
Sertésszelet mustármártásban recept
Hozzávalók:
- 2 szelet sertéshús
- 1 kis fej hagyma karíkákra vágva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- fél dl fehérbor, 1 dl tejszín
- 1 evőkanál francia mustár, egész magokkal
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál friss metélt petrezselyem
Elkészítés:
1.Két evőkanál olívaolajat egy serpenyőben felforrósítunk, és a hús mindkét oldalát 4 percig sütjük. A húst kis lángon melegen tartjuk. 2.A maradék olívaolajban közepes lángon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a fehérbort, addig főzzük, amíg a bor félig elpárolog. 3.A tejszínt és a mustárt hozzáadjuk a boros keverékhez, majd 3-4 percen át főzzük. Megszórjuk metélt petrezselyemmel, sózzuk és borsozzuk. 4.A hússzeleteket két tányérra tesszük, a mártást a szeletekre öntjük, pennével vagy más tésztával azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!