Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sertésszelet mustármártásban

3x      1x   0.0x
Sertésszelet mustármártásban recept

Sertésszelet mustármártásban recept

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertéshús
  • 1 kis fej hagyma karíkákra vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél dl fehérbor, 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál francia mustár, egész magokkal
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál friss metélt petrezselyem



  

Elkészítés:

1.Két evőkanál olívaolajat egy serpenyőben felforrósítunk, és a hús mindkét oldalát 4 percig sütjük. A húst kis lángon melegen tartjuk. 2.A maradék olívaolajban közepes lángon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a fehérbort, addig főzzük, amíg a bor félig elpárolog. 3.A tejszínt és a mustárt hozzáadjuk a boros keverékhez, majd 3-4 percen át főzzük. Megszórjuk metélt petrezselyemmel, sózzuk és borsozzuk. 4.A hússzeleteket két tányérra tesszük, a mártást a szeletekre öntjük, pennével vagy más tésztával azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!