Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós burgonya

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg krémtúró
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 8 közepes burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 2 dkg búzadara
  • 1 dl világos sör
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A burgonyát jól megmossuk, és sós vízben félig megfőzzük. Meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk. Közepét kivájjuk, és apróra vagdaljuk. A kivájt burgonyákat, vágott felükkel felfelé, egy kivajazott tepsibe rakjuk. A krémtúrót és a búzadarát, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a sörrel, beleütünk egy tojást, és az apróra vagdalt burgonyadarabkákkal együtt jól kikavarjuk. A masszát a burgonyába töltjük, megszórjuk reszelt sajttal, és megkenjük a maradék, kissé felvert tojással. Forró sütőbe tesszük, majd 20 perc alatt pirosra sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!