Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Parasztos hagymaleves

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 12 dkg húsos szalonna
  • 8 dl erőleves
  • A betéthez:
  • 4 palacsinta
  • 12 dkg juhtúró
  • 1 csokor kapor



  

Elkészítés:

A szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk, majd a pörcöket kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát. Felöntjük a felforrósított erőlevessel, majd takaréklángon puhára pároljuk. A juhtúrót összekeverjük a kaporral, majd a palacsintákra kenjük. Feltekerjük, hirtelen átforrósítjuk a mikrohullámú sütőben, majd a tekercseket felkarikázzuk. Négy tányérba osztjuk, felöntjük a forró levessel, és tetejére tejszínt csorgatunk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!