Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Juhtúrós tócsni

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 15 dkg juhtúró
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl világos sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez



  

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd durvára reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást, megsózzuk, meglocsoljuk a sörrel, majd jól összekeverjük. Evőkanállal kiszaggatjuk, és forró olajban, mindkét oldalukról pirosra sütjük. A juhtúrót kevés sóval, és pépesített fokhagymával ízesítjük, majd megkenjük vele a még meleg tócsnikat. Kínálhatjuk köretnek, de reszelt sajttal meghintve, tejföllel meglocsolva, sör- vagy borkorcsolyának is nagyon ízletes.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!