Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrós fedeles lepény
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 10 dkg rokfort sajt
- 10 dkg félzsíros tehéntúró
- 10 dkg juhtúró
- 20 dkg trappista sajt
- 40 dkg Rama margarinastészta (lásd. alaprecept)
- 20 dkg paradicsom
- 2 dl tejföl
- őrölt bors
- fél csokor petrezselyemzöld
- só
Elkészítés:
A vajastésztát, két egyforma, fél centi vastagságú kerek formára nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, majd megrakjuk a tehéntúróval és a juhtúróval. Beborítjuk a meghámozott, kimagozott, vékony szeletekre vágott paradicsomkarikákkal, sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és ráterítjük a másik tésztalapot. Ráreszeljük a sajtot, forró sütőbe tesszük, és 40 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A sütőből kivéve kicsit hagyjuk szikkadni, majd szeletekre vágva tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!