Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Juhtúrós-kapros galuska hagymakarikákkal
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 35 dkg juhtúró
- 80 dkg liszt
- 30 dkg húsos, füstölt szalonna
- 4 tojás
- 1 nagyobb csokor kapor
- só
- 2 vöröshagyma
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- olaj
Elkészítés:
A lisztet tálba tesszük, beleütjük a tojásokat, és vízzel locsolgatva keményebb tésztát kavarunk belőle. Be, sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, két perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, és azonnal rászórjuk a felaprított kaprot. A forró kapros-szalonnás zsiradékot a juhtúróval együtt a galuskára tesszük, és jól összekeverjük. A hagymát vékony karikára vágjuk, megforgatjuk a keményítőben, majd kevés olajon ropogósra sütjük. A forró juhtúrós galuska tetejére szórjuk és azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!