Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Juhtúrós-kapros galuska hagymakarikákkal

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 35 dkg juhtúró
  • 80 dkg liszt
  • 30 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 4 tojás
  • 1 nagyobb csokor kapor
  • 2 vöröshagyma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • olaj



  

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük, beleütjük a tojásokat, és vízzel locsolgatva keményebb tésztát kavarunk belőle. Be, sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, két perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, és azonnal rászórjuk a felaprított kaprot. A forró kapros-szalonnás zsiradékot a juhtúróval együtt a galuskára tesszük, és jól összekeverjük. A hagymát vékony karikára vágjuk, megforgatjuk a keményítőben, majd kevés olajon ropogósra sütjük. A forró juhtúrós galuska tetejére szórjuk és azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!