Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós-húsos lepény

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg rikotta túró
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 10 dkg lágy, édes sajt
  • pizzamártás
  • 15 dkg darált füstölt hús
  • oregánó
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük, majd a pizzamártással együtt a darált húshoz adjuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel, oregánóval, sóval és borssal fűszerezzük, majd meglocsoljuk az olajjal. A lisztet tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk, majd összegyúrjuk annyi vízzel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Letakarjuk, és langyos helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és lisztezett gyúródeszkán lángosformára nyújtjuk. Mindegyik közepébe húsos tölteléket halmozunk, félbehajtjuk, és a széleket jól összenyomkodjuk. Kizsírozott sütőlapra tesszük, és forró sütóben pirosra sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!