Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrós-húsos lepény
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- só
- A töltelékhez:
- 20 dkg rikotta túró
- 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 10 dkg lágy, édes sajt
- pizzamártás
- 15 dkg darált füstölt hús
- oregánó
- fél csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük, majd a pizzamártással együtt a darált húshoz adjuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel, oregánóval, sóval és borssal fűszerezzük, majd meglocsoljuk az olajjal. A lisztet tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk, majd összegyúrjuk annyi vízzel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Letakarjuk, és langyos helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és lisztezett gyúródeszkán lángosformára nyújtjuk. Mindegyik közepébe húsos tölteléket halmozunk, félbehajtjuk, és a széleket jól összenyomkodjuk. Kizsírozott sütőlapra tesszük, és forró sütóben pirosra sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!