Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Borjúsült madeira mártással

1x      1x   0.0x
Borjúsült madeira mártással recept

Borjúsült madeira mártással recept

Hozzávalók:

  • 400 g borjúhús, egészben
  • 4 szalonnacsík
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél dl madeíra bor
  • 30g liszt
  • 30g Rama
    margarin
  • 1 húsleveskocka
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • só és őrölt bors



  

Elkészítés:

1. A húst szalonnával megtűzdeljük, hogy ne száradjon ki. A szalonnacsíkokat zsineggel hozzákötözzük a húshoz. 2. 190 C-fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. 3. Elkészítjük a szószt. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. A hagymát karikákra vágjuk, és a vajban üvegesre pároljuk, majd hableszedő kanállal kiszedjük az edényből. 4. A lisztet egy másik edényben folytonos keverés közben barnára pirítjuk. A leveskockát kevés vízben feloldjuk, és a liszttel simára keverjük. 5. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a hagymakarikákat, a sót és a borsot. Néhány percig lassú tűzön főzzük, majd hozzáadjuk a madeirát. Kis lángon melegen tartjuk. 6. A borjúhúst kivesszük a sütőből, és levesszük róla a szalonnát. A húst felszeleteljük, a szeleteket tányérra rakjuk. Ráöntjük a madeira mártást és újburgonyával, ceruza babbal vagy más zöldséggel azonnal tálaljuk

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!