Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Borjúsült madeira mártással
1x
1x
0.0x
Borjúsült madeira mártással recept
Hozzávalók:
- 400 g borjúhús, egészben
- 4 szalonnacsík
- 1 fej vöröshagyma
- fél dl madeíra bor
- 30g liszt
- 30g Rama margarin
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- só és őrölt bors
Elkészítés:
1. A húst szalonnával megtűzdeljük, hogy ne száradjon ki. A szalonnacsíkokat zsineggel hozzákötözzük a húshoz. 2. 190 C-fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. 3. Elkészítjük a szószt. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. A hagymát karikákra vágjuk, és a vajban üvegesre pároljuk, majd hableszedő kanállal kiszedjük az edényből. 4. A lisztet egy másik edényben folytonos keverés közben barnára pirítjuk. A leveskockát kevés vízben feloldjuk, és a liszttel simára keverjük. 5. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a hagymakarikákat, a sót és a borsot. Néhány percig lassú tűzön főzzük, majd hozzáadjuk a madeirát. Kis lángon melegen tartjuk. 6. A borjúhúst kivesszük a sütőből, és levesszük róla a szalonnát. A húst felszeleteljük, a szeleteket tányérra rakjuk. Ráöntjük a madeira mártást és újburgonyával, ceruza babbal vagy más zöldséggel azonnal tálaljukHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!