Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Juhsajtos-parajos pita
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 20 dkg juhsajt
- 50 dkg fagyasztott paraj
- 40 dkg leveles Rama margarinastészta
- 30 dkg vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 1 tojás
- 1 dl tejszín
- 1,5 dl olívaolaj
- reszelt szerecsendió
- zsiradék a kenéshez
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A felforrósított olívaolajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. A kiengedett parajt apróra vagdaljuk, a hagymára tesszük, és sózzuk, borsozzuk. Szerecsendióval és felaprított kaporral fűszerezzük, majd együtt pároljuk. Végül a juhsajtot összekeverjük a tojással és a tejszínnel, majd a hagymás parajhoz adjuk. A vajastésztát kinyújtjuk a sütőforma alakjára, majd a lapok tetejét megkenjük olajjal. Háromnegyed részüket a forma aljára terítjük, ráhalmozzuk a túrós-parajos tölteléket, majd befedjük a maradék lapokkal. Ismét megkenjük olajjal, majd forró sütőben, egy óra alatt készre sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!