Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Juhsajtos-parajos pita

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 20 dkg juhsajt
  • 50 dkg fagyasztott paraj
  • 40 dkg leveles Rama
    margarinastészta
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl olívaolaj
  • reszelt szerecsendió
  • zsiradék a kenéshez
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A felforrósított olívaolajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. A kiengedett parajt apróra vagdaljuk, a hagymára tesszük, és sózzuk, borsozzuk. Szerecsendióval és felaprított kaporral fűszerezzük, majd együtt pároljuk. Végül a juhsajtot összekeverjük a tojással és a tejszínnel, majd a hagymás parajhoz adjuk. A vajastésztát kinyújtjuk a sütőforma alakjára, majd a lapok tetejét megkenjük olajjal. Háromnegyed részüket a forma aljára terítjük, ráhalmozzuk a túrós-parajos tölteléket, majd befedjük a maradék lapokkal. Ismét megkenjük olajjal, majd forró sütőben, egy óra alatt készre sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!