Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrókrémes gyümölcstorta
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 25 dkg túró
- 25 dkg háztartási keksz
- 50 dkg meggybefőtt
- 5 dl tej
- 5 dkg Rama margarin
- 6 evőkanál porcukorral
- 2 evőkanál rum
- 1 vaníliaízű puding
- 2 dl tejszín
- 3 citrom leve
- 1 őszibarack
- 15 szem szőlő
- 1 körte
- 1 evőkanál zselatin
Elkészítés:
A kekszet finomra daráljuk, és összegyúrjuk a vajjal, 2 evőkanál porcukorral, és annyi tejjel, hogy éppen összeragadjon. Körülbelül. 20x30 cm-es téglalap alakú tálba tesszük, és jól belenyomkodjuk. A pudingot simára keverjük 3 dl tejjel és két evőkanál porcukorral, néhány percig állni hagyjuk, majd burgonyanyomóval belenyomjuk a túrót. Alaposan kikeverjük, és hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. A krémet a kekszalapra simítjuk, majd sűrűn kirakjuk a citromlével meglocsolt gyümölcsszeletekkel. A zselatint csomómentesre keverjük 2 dl vízzel, és citrom levével, vagy 2 dl befőttlével, és állandóan kavargatva, 2-3 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, két percig hagyjuk hűlni, majd a gyümölcsök tetejére szűrjük. Hűtőszekrényben megdermesztjük, és felszeleteljük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!