Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pehelykönnyű túrós pite

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 75 dkg tehéntúró
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom



  

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt és a lisztet. Összegyúrjuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk, és az egyikkel kibélelünk egy tepsit. A túrót áttörjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, beleszórjuk a mazsolát és ráreszeljük a citrom héját. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és egy evőkanál lisztet, majd rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára. Befedjük a másik tésztalappal, majd egy órán át pihentetjük. Előmelegített tepsiben készre sütjük, kockákra vágjuk, és tetejét megszórjuk porcukorral.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!