Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós bukta

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 4 dkg zsír
  • 1 kiskanál cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • tej
  • 1 tojás a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg tehéntúró
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 citrom



  

Elkészítés:

A túrót összekeverjük 1 dl tejföllel, egy tojással, két evőkanál cukorral és a citrom reszelt héjával. Elkészítjük a tésztát: a lisztet összegyúrjuk a tejföllel elhabart élesztővel, a vajjal, a zsírral, két tojássárgájával, csipet sóval és egy kiskanál cukorral. Tejjel locsolgatva, közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Fél centi vastagra nyújtjuk, és kisebb téglalap alakra vagdossuk. Mindegyik lapocskát megtöltjük a túrós masszával, kettéhajtjuk, és széleit összenyomkodjuk. Tetejét megkenjük tojással, és meleg sütőben készre sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!