Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rákóczi túrós lepény

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg búzadara
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor



  

Elkészítés:

A lisztből, a vajból, a porcukorból, két tojássárgájából, a tejfölből és a szódabikarbónából tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, és tepsibe téve félkészre sütjük. A túrót összekeverjük 15 dkg cukorral, a búzadarával két tojássárgájával és 1 dl tejföllel. A tésztára simítjuk, majd tetejét befedjük 4 tojásfehérjéből és a porcukorból vert kemény habbal. Visszatesszük a meleg sütőbe, és készre sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!