Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rákóczi túrós lepény
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg Rama margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 dl tejföl
- A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 3 dkg búzadara
- 2 tojás
- 1 dl tejföl
- 2 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
Elkészítés:
A lisztből, a vajból, a porcukorból, két tojássárgájából, a tejfölből és a szódabikarbónából tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, és tepsibe téve félkészre sütjük. A túrót összekeverjük 15 dkg cukorral, a búzadarával két tojássárgájával és 1 dl tejföllel. A tésztára simítjuk, majd tetejét befedjük 4 tojásfehérjéből és a porcukorból vert kemény habbal. Visszatesszük a meleg sütőbe, és készre sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!