Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Bélszín gombával

2x      2x   0.0x
Bélszín gombával recept

Bélszín gombával recept

Hozzávalók:

  • 2 szelet bélszín
  • 2 szelet zsíros szalonna
  • 120 g fehér vagy barna gomba
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 40g Rama
    margarin
  • 1 evőkanál liszt
  • fél pohár száraz fehérbor
  • 1 csipet cayenne bors
  • só és őrölt bors



  

Elkészítés:

1.A gombát leöblítjük, megszárítjuk, és szeletekre vágjuk. 2.A szalonnacsíkokat rákötözzük a húsra, hogy puha maradjon. 3.Két evőkanál olívaolajat egy serpenyőben felhevítünk, és a bélszínszeleteket 3-4 percig sütjük benne. (A húst ne villával, hanem fakanállal forgassuk!) A szeletek mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal. 4.A bort kis edénybe öntjük, és félig elpárologtatjuk. Vajat olvasztunk benne, majd hozzáadjuk a lisztet és a cayenne borsot. A mártást melegen tartjuk. 5.A hússzeletekről leszedjük a szalonnát, és mindkét oldalon rövid ideig sütjük. A bélszínt langyos sütőbe, előmelegített tálra tesszük. 6.A maradék olívaolajat is hozzáadjuk a főzőléhez, és a gombát 5 percig pároljuk benne. 7.A levet a gombára öntjük, összekeverjük, és újra felmelegítjük. 8.A gombás mártást a bélszínszeletekre öntjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!