Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
 - cocktail
 - édességek
 - egyéb
 - főzelékek
 - gyors ételek
 - húsételek
 - italok
 - levesek
 - mártások
 - saláták
 - sós sütemények
 - szendvicsek
 - tészták
 - ünnepi ételek
 - vegetáriánus
 
		15 kategóriában
2129db recept		
Bélszín gombával
							
						
				2x
  
				
  
				2x
  
				0.0x
			
		
  
				
  
				2x
  
				0.0x
			Bélszín gombával recept
Hozzávalók:
- 2 szelet bélszín
 - 2 szelet zsíros szalonna
 - 120 g fehér vagy barna gomba
 - 4 evőkanál olívaolaj
 - 40g Rama margarin
 - 1 evőkanál liszt
 - fél pohár száraz fehérbor
 - 1 csipet cayenne bors
 - só és őrölt bors
 
Elkészítés:
1.A gombát leöblítjük, megszárítjuk, és szeletekre vágjuk. 2.A szalonnacsíkokat rákötözzük a húsra, hogy puha maradjon. 3.Két evőkanál olívaolajat egy serpenyőben felhevítünk, és a bélszínszeleteket 3-4 percig sütjük benne. (A húst ne villával, hanem fakanállal forgassuk!) A szeletek mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal. 4.A bort kis edénybe öntjük, és félig elpárologtatjuk. Vajat olvasztunk benne, majd hozzáadjuk a lisztet és a cayenne borsot. A mártást melegen tartjuk. 5.A hússzeletekről leszedjük a szalonnát, és mindkét oldalon rövid ideig sütjük. A bélszínt langyos sütőbe, előmelegített tálra tesszük. 6.A maradék olívaolajat is hozzáadjuk a főzőléhez, és a gombát 5 percig pároljuk benne. 7.A levet a gombára öntjük, összekeverjük, és újra felmelegítjük. 8.A gombás mártást a bélszínszeletekre öntjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!
Hozzáadás a kedvencekhez
Recept nyomtatása
Recept elküldése