Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Bélszín gombával
2x
2x
0.0x
Bélszín gombával recept
Hozzávalók:
- 2 szelet bélszín
- 2 szelet zsíros szalonna
- 120 g fehér vagy barna gomba
- 4 evőkanál olívaolaj
- 40g Rama margarin
- 1 evőkanál liszt
- fél pohár száraz fehérbor
- 1 csipet cayenne bors
- só és őrölt bors
Elkészítés:
1.A gombát leöblítjük, megszárítjuk, és szeletekre vágjuk. 2.A szalonnacsíkokat rákötözzük a húsra, hogy puha maradjon. 3.Két evőkanál olívaolajat egy serpenyőben felhevítünk, és a bélszínszeleteket 3-4 percig sütjük benne. (A húst ne villával, hanem fakanállal forgassuk!) A szeletek mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal. 4.A bort kis edénybe öntjük, és félig elpárologtatjuk. Vajat olvasztunk benne, majd hozzáadjuk a lisztet és a cayenne borsot. A mártást melegen tartjuk. 5.A hússzeletekről leszedjük a szalonnát, és mindkét oldalon rövid ideig sütjük. A bélszínt langyos sütőbe, előmelegített tálra tesszük. 6.A maradék olívaolajat is hozzáadjuk a főzőléhez, és a gombát 5 percig pároljuk benne. 7.A levet a gombára öntjük, összekeverjük, és újra felmelegítjük. 8.A gombás mártást a bélszínszeletekre öntjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!