Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mazsolás túrós lepény

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 1,5 kg túró
  • 70 dkg liszt
  • 30 dkg Rama
    margarin
  • 7 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 citrom
  • fél csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg mazsola
  • 3 tojás
  • 4 tojássárgája
  • 1 citromízű pudingpor



  

Elkészítés:

A lisztet, a Rama
margarint, két egész tojást és két tojássárgáját, 10 dkg cukrot, fél sütőport és egy citrom reszelt héját jól összedolgozzuk kevés tejjel. Két részre osztjuk, és kinyújtjuk. A túrót keverőtálba rakjuk, majd beletesszük a mazsolát, négy tojás sárgáját, a pudingport, a vaníliás cukrot, és két evőkanál cukrot. Ráreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a négy tojás fehérjéből vert kemény habot, majd jól összedolgozzuk. A túrós masszát az egyik tésztalapra simítjuk, befedjük a másik lappal, majd megkenjük tojással. Tetejét megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!