Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrótorta őszibarackkal

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 30 dkg túró
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg túró
  • 50 dkg őszibarack
  • 1 citrom
  • 2 tojás
  • édesítőszer



  

Elkészítés:

A lisztből, a túróból, a Rama
margarinból, kevés sóból és a szódabikarbónából tésztát gyúrunk. Kikent, nagyobb tortaformába nyomkodjuk, 2 cm-es peremet készítünk neki, és félig megsütjük. Az őszibarackot meghámozzunk, magját kidobjuk, és kevés vízben megpároljuk. Jól lecsöpögtetjük, majd magházukkal lefelé a félkész tésztára rakjuk. A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a tojássárgájával, a fehérjéből vert habbal, és édesítőszerrel ízesítjük. A masszát a barackok tetejére simítjuk, majd visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!