Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrótorta őszibarackkal
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 30 dkg túró
- 30 dkg liszt
- 10 dkg Rama margarin
- késhegynyi szódabikarbóna
- só
- A töltelékhez:
- 30 dkg túró
- 50 dkg őszibarack
- 1 citrom
- 2 tojás
- édesítőszer
Elkészítés:
A lisztből, a túróból, a Rama margarinból, kevés sóból és a szódabikarbónából tésztát gyúrunk. Kikent, nagyobb tortaformába nyomkodjuk, 2 cm-es peremet készítünk neki, és félig megsütjük. Az őszibarackot meghámozzunk, magját kidobjuk, és kevés vízben megpároljuk. Jól lecsöpögtetjük, majd magházukkal lefelé a félkész tésztára rakjuk. A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a tojássárgájával, a fehérjéből vert habbal, és édesítőszerrel ízesítjük. A masszát a barackok tetejére simítjuk, majd visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!