Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrós táska
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 90 dkg tiszt
- 50 dkg Rama margarin
- 7 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom
- só
- A töltelékhez:
- 40 kg túró
- 3 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom
- 0,5 dl tejföl
- 3 dkg búzadara
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, a porcukorral, a búzadarával és a tejföllel. Ráreszeljük a citrom héját, és jól összekeverjük. A lisztet gyúródeszkára tesszük, közepébe kis mélyedést nyomunk, majd beletesszük az élesztőt, és 2 dl langyos tejet. Megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk, és kelni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk 10 dkg liszttel, összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük, amíg a letakart lisztben a kovász megkel. Ekkor belekeverünk a lisztbe 15 dkg porcukrot, 2 tojássárgáját, kevés sót és reszelt citromhéjat. Fél liter langyos tejjel jól összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, amíg a tészta ragad. Letakarjuk, és fél órán át pihentetjük, majd kinyújtjuk. A hűtőszekrényből kivesszük a vajas lisztet, kinyújtjuk, és a kelesztett tésztalapra borítjuk, majd együtt nyújtjuk, hajtogatjuk, és ismét nyújtjuk, mindezt háromszor egymás után, közben a tésztát lisztezzük. Ismét letakarjuk, fél órán át pihentetjük, majd háromszor hajtogatjuk, és nyújtjuk. Negyed órán át pihentetjük, fél centi vastagra nyújtjuk, négyszögletes darabokra vágjuk, és mindegyiket megtöltjük túrótöltelékkel. Négy sarkát egymásra hajtjuk, és megkenjük tojássárgájával. Tepsibe rakjuk, letakarjuk, és meleg helyen jól megkelesztjük. Nagyon forró sütőben megsütjük, kivesszük, és még forrón megszórjuk porcukorral.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!