Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szicíliai túrótorta

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 50 dkg rikotta
  • 2 kerek piskótalap
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg kandírozott gyümölcs
  • 1 dl likőr
  • 5 dkg reszelt csokoládé
  • fahéj



  

Elkészítés:

Az áttört túrót elkeverjük a cukorral, a csokoládéval és az apróra vágott cukrozott gyümölccsel. Fahéjjal és a likőr felével ízesítjük, majd jól összedolgozzuk. Az egyik tortalapot formába tesszük, meglocsoljuk a likőrrel, és elsimítjuk rajta a túrókrémet. Lefedjük a másik lappal, majd hűtőbe tesszük, és három-négy órán át hűtőben érleljük. Kivesszük, tetejét bevonjuk fehér cukormázzal, és kandírozott gyümölcsökkel díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!